انجام پایان نامه روانشناسی
موسسه مشاوران طلایی سفارش ( مقاله ، تحقیق ، پایان نامه ، پروپوزال ) نویسی رشته روانشناسی با کمترین هزینه ( قیمت ارزان ) به صورت تخصصی از کادر حرفه ای جهت سفارش نوشتن مقاله ، سفارش نوشتن مقاله isi، سفارش نوشتن مقاله علمی پژوهشی، سفارش نوشتن پایان ، سفارش نوشتن پروپوزال، به طورت تمام وقت همراه شما خدمات مشاوره ای عرضه می دهد تا دانشجویان رشته روانشناسی بتوانند مقاله و پایان نامه خود را آسان بنویسند . نوشتن مقاله یا نوشتن پایان نامه برای دانشجویان رشته رشته روانشناسی سخت می باشد لذا ما خدمات را در کمترین زمان با ارزان ترین قیمت به صورت مشاوره ای جهت سفارش شما انجام می دهیم .
به منظور پاسخ سریع در مورد هزینه های هر بخش از پایان نامه در هر رشته ای با شماره تماس زیر در ارتباط باشید:
09907297866
09371025422
مشاوره انجام پایان نامه روانشناسی – مشاوران طلایی
بهترین موسسه انجام پایان نامه روانشناسی
موسسه ی مشاوران طلایی تشکل شده است از جمعی از پژوهشگران برتر در حوزه های مختلف که حدود 10 سال در این زمینه سابقه دارد و به مشاوره و راهنمایی دانشجویان در زمینه پایان نامه و مقاله و طرح های پژوهشی برای سازمان های مختلف می نماید دانشجویان در انجام پایان نامه روانشناسی در مقاطع کارشناسی ارشد و رساله دکتری خدماتی ارائه می دهد و دانشجویان روانشناسی در تمامی گرایش ها می توانند با موسسه در ارتباط باشند. شما متقاضیان انجام پایان نامه می توانید بدون نگرانی و استرس کار مشاوره انجام پایان نامه روانشناسی و انجام رساله دکتری روانشناسی خود را به محققان ما بسپرید. مشاوران و پژوهشگران ما وظیفه دارند که شما دوستان را از ابتدای انتخاب موضوع تا هنگام صحافی پایان نامه کمک و راهنمایی نمایند
چرا می گوییم بهترین موسسه انجام پایان نامه روانشناسی؟
در موسسه مشاوران طلایی سعی شده است از پژوهشگرانی برتر این رشته که از لحاظ کیفیت محل تحصیل محقق و از نظر تجربه محقق بهترین ها گزینش شوند. وظیفه محقق است که در تمامی مراحل انجام پایان نامه روانشناسی پاسخگو دانشجو باشند و تا زمان صحافی پایان نامه پشتیبان و همراه دانشجو باشند. در موسسه مشاوران طلایی سعی خواهد شد بهترین و جدیدترین موضوع ها برای دانشجویان عزیز روانشناسی ارائه شود. مورد بعدی که موسسه را جز بهترین ها کرده با توجه به شرایط دانشجویان هزینه ها قسط بندی می شود و در چندین هزینه ها پرداخت می شود. نگران هزینه انجام پایان نامه روانشناسی نباشید سعی می شود نهایت همراهی با شما برای کم کردن هزینه ها در نظر گرفته شود. همچنین در انتها پاورپوینت شما به صورت رایگان انجام خواهد شد.
موتور های جستجوی مقالات برای انجام پایان نامه روانشناسی
مهم ترین پایگاه های مقالات روانشناسی بر اساس اثربخش بودن، سطح مقالات و تعداد ارجاعات به صورت زیر دسته بندی می شود:
- Science Direct
- پایگاه الزویر نیز یکی از دیگر از مفیدترین منابع مقاله به حساب می آید که حوزه های مختلف علوم مهندسی، پایه، انسانی و پزشکی را شامل می شود.
- Springer: این پایگاه نیز همچون الزویر تمامی زمینه های علم را شامل می شود که به تازگی مقالات با کیفیتی در زمینه ی روانشناسی در آن به چاپ می رسد.
- Taylor and Francis: این پایگاه متعلق به علوم مهندسی است که مقالات چاپ شده ی آن در ارتباط با روانشناسی از کارایی بالایی برخوردار است که تعداد ارجاعات به آن نیز بالاست.
انجام پایان نامه روانشناسی با یک میلیون و پانصد هزار تومان تضمینی
کلیک کنید
فصول به کار رفته در انجام پایان نامه روانشناسی
انجام پایان نامه روانشناسی در پنج فصل نگارش می شود:
- کلیات پایان نامه
- مروری بر مطالعات پیشین
- روش تحقیق
- نتایج و بحث
- نتیجه گیری و پیشنهادات
1- کلیات پایان نامه
این فصل از پایان نامه، حالت توسعه ی یافته ی پروپوزال نگارش شده است. هدف از این فصل، شرح مختصر موضوع تحقيق و اهميت آن با اشارهاي كوتاه به روش و مراحل تحقيق است.
2- مروری بر مطالعات پیشین
هدف از اين فصل که با عنوان «مروري بر ادبيات»، «مروري بر منابع» و يا «مروري بر پيشينه تحقيق» معرفي ميشود، بررسي و طبقهبندي يافتههاي تحقيقات ديگر محققان در سطح دنيا و تعيين و شناسايي خلأهاي تحقيقاتي است.
3- روش تحقیق
این فصل دربرگیرنده ی عناوین زیر است:
- مقدمه
- علت انتخاب روش
- تشريح كامل روش تحقيق
در زير به تعدادي از روشهاي تحقيق اشاره شده است:
- روش تحقيق آزمايشگاهي
- توصيف كامل برنامهي آزمايشگاهي شامل مواد مصرفي و نحوهي ساخت نمونهها، شرح آزمايشها شامل نحوه تنظيم و آماده سازي آزمايشها و دستگاههاي مورد استفاده و دقت و نحوهي كاليبره كردن، شرح دستگاه ساخته شده (در صورت ساخت) و ارائهي روش اعتبارسنجي.
- روش تحقيق آماري
- توصيف ابزارهاي گردآوري اطلاعات كمي و كيفي، اندازهي نمونهها، روش نمونهبرداري، تشريح مباني روش آمار و ارائهي روش اعتبارسنجي.
- روش تحقيق نرمافزارنويسي
- توصيف كامل برنامهنويسي، مباني برنامه و ارائهي روش اعتبارسنجي.
- روش تحقيق مطالعهي موردي
- توصيف كامل محل و موضوع مطالعه، علت انتخاب مورد و پارامترهايي كه تحت ارزيابي قرار داده ميشوند، و ارائهي روش اعتبارسنجي.
- روش تحقيق تحليلي يا مدلسازي
- توصيف كامل مباني يا اصول تحليل يا مدل و ارائهي روش اعتبارسنجي.
- روش تحقيق ميداني
- چگونگي دستيابي به داده ها در ميدان عمل و نحوه برداشت از پاسخ هاي دريافتي.
انجام پایان نامه روانشناسی با یک میلیون و پانصد هزار تومان تضمینی
کلیک کنید
4-نتایج و بحث
ارائهي دادهها، نتايج و تحليل و تفسير آنها در فصل چهارم ارائه ميشود. تفاوت، تضاد يا تطابق بين نتايج تحقيق با نتايج ديگر محققان بايد ذكر می شود. تفسير و تحليل نتايج بر اساس حدس و گمان نبوده، بلكه برمبناي نتايج عملي استخراجشده از تحقيق و يا استناد به تحقيقات ديگران می باشد. در ارائهي نتايج با توجه به راهنماي كلي نگارش فصل ها، تا حد امكان تركيبي از نمودار و جدول استفاده می شود.
5- نتیجه گیری و ارایه پیشنهادات
ارائهي خلاصهاي از يافتههاي تحقيق جاري است. اين فصل حاوي يک مقدمه شامل مروري اجمالي بر مراحل انجام تحقيق می باشد (حدود يک صفحه). مطالب پاراگرافبندي می شود و هر پاراگراف به يك موضوع مستقل اختصاص می يابد.
در صورت تمایل دانشجو، پاورپوینت با قالب مرتبط با موضوع پایان نامه برای ارائه ی آن، انجام می شود.
امیدواریم خواندن این مقاله مفید برای انجام پایان نامه روانشناسی باشد، در صورتی که تمایل به سفارش انجام پایان نامه روانشناسی دارید با تکمیل فرم زیر تیم مشاوران طلایی در خدمت شما متقاضی گرامی می باشد.
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهمترین بخش برای دانشجویان در دوره تحصیل آنها است. بدلیل جزییات و پیچیدگی های مختلف همیشه دانشجویان دغدغه های فراوانی دارند تا دریابند یک پایان نامهی خوب چگونه باید نوشته شود. اما نگران نباشید در این مطلب تمامی دغدغه های شما را برطرف خواهیم کرد.
اگر برای انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری نیاز به مشاوره دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا تیم با تجربه مشاوران طلایی به طور رایگان با مشاوره تلفنی شما را راهنمایی کند.
خدمات مشاوره انجام پایان نامه ارشد و دکتری موسسه مشاوران طلایی
- مشاوره و آموزش رایگان پایان نامه نویسی و پروپوزال نویسی
- مشاوره و آموزش رایگان رساله نویسی و پروپوزال نویسی
- مشاوره و آموزش رایگان مقاله نویسی
- چاپ کتاب
- ترجمه مقالات به انگلیسی
- مشاوره و آموزش مقاله نویسی ISI، ISC، Scopus، علمی پژوهشی و علمی تخصصی
- مشاوره و آموزش چاپ مقالات ISI، ISC، Scopus، علمی پژوهشی و علمی تخصصی
- مشاوره و آموزش رایگان تحلیل های آماری و نرم افزارهای آماری
انجام پایان نامه روانشناسی با یک میلیون و پانصد هزار تومان تضمینی
کلیک کنید
این مقاله از 3 بخش تشکیل خواهد شد:
- آشنایی با بخش های یک پایان نامه خوب و نحوه ی نگارش هر بخش
- آشنایی با ترکیب بندی و قالب پایان نامه
- نمونه فصل اول پایان نامه روانشناسی
- آشنایی با بخش های یک پایان نامه خوب و نحوه ی نگارش هر بخش
رشته ها و گرایش های مختلف می توانند در نحوه ی نگارش پایان نامه و فصول آن باهم تفاوت هایی داشته باشند. مطالب این مقاله به شکلی تنظیم شده است تا برای درصد زیادی از دانشجویان در رشته ها و گرایش های مختلف قابل استفاده باشد. یک پایان نامه ی استاندارد از 5 فصل اصلی تشکیل می شود که عبارتند از:
- مقدمه
- مروری بر پیشینه ی تحقیق
- روش تحقیق
- نتایج
- بحث و پیشنهادات
نگارش پایان نامه روانشناسی و مراحل آن
1-1. آشنایی با بخش مقدمه
بخش مقدمه برای ارائه ی مفاهیم، مبانی، تعاریف تعریف شده است. این بخش به نوعی برای آماده سازی و فراهم سازی تمامی مفاهیمی است که در مجموع همه ی بخش ها باید از آنها استفاده کنید. در این بخش می توانید تعاریف اولیه مفاهیم و مبانی و شاخص ها را داشته باشید.
در ادامه در فصل مقدمه باید به بیان مبانی و مشخصاتی بپردازید که در نهایت ما را با تمامی مسائل مربوط به موضوع آشنا می کند. اگر فصل مقدمه را به خوبی نگارش کرده باشید پس باید بتوانید سوالات زیر را مطرح کنید و ثابت کنید که چرا پایان نامه ی شما می تواند جواب این سوالات را بدهد؟
- ضرورت تحقیق چیست؟ پایان نامه ی شما چه مشکلی را حل می کند و چرا باید پایان نامه ی شما انجام شود؟
- نوآوری تحقیق چیست؟ پایان نامه ی شما چه برتری و مزیتی نسبت به سایر متخصصانی دارد که در حوزه ی شما کار کرده اند؟ اگر پایان نامه ی شما هیچ نوآوری و مزیتی ندارد احتمالا مسیر را از ابتدا اشتباه رفته اید!
- اهداف اصلی و اساسی که پایان نامه ی شما دنبال می کند چه خواهد بود؟ برای مثال شما می خواهید مقاومت فشاری بتن را افزایش دهید؟
- سوالات تحقیق شما چه هستند؟ در اصل چه مشکلی وجود دارد که شما می خواهید با انجام پایان نامه ارشد و دکتری آن مشکلات را حل کنید؟
- فرضیه های تحقیق شما چه هستند؟ دنیای علم بسیار گسترده است. پس شما باید فرضیات و یا عوامل محدود کننده ای در نظر بگیرید تا اثبات کنید تحت این شرایط و فرضیات خاص پایان نامه و یا پروژه ی خود را انجام داده اید.
2-1. آشنایی با بخش مروری بر پیشینه ی تحقیق
پیشینه ی تحقیق نقطه ی اولیه برای شما قبل از ورود به بدنه ی اصلی پایان نامه می باشد. همواره در عالم پژوهش فرض بر این بوده است که محققان قبلی بر روی زمینه های مختلفی کار کرده اند و ما قرار است تا نقص، عیب و یا نقاط پوشش داده نشده توسط محققان قبلی را بررسی کرده و بر روی آنها پژوهش کنیم. هدف اصلی پژوهش گسترش این چرخه است. ما آمده ایم تا دانش پیشینیان را اصلاح کنیم، بهبود بخشیم یا گسترش دهیم. برای اینکه بدانیم باید روی چه موضوعاتی کار کنیم نیاز است تا اول پژوهش های متخصصان قبلی را بررسی کنیم. در این بخش ما به بررسی پژوهش های قبلی می پردازیم تا نقاط ضعف و خلا های آن را تحلیل کنیم و پژوهش خود را برای اصلاح نقاط ضعف پژوهش های قبلی و یا بهبود پژوهش های قبلی و یا ورود به دنیای جدید دیگری از پژوهش انجام دهیم. مثالی که در بخش قبلی زده شد را دوباره در نظر بگیرید. فرض کنید متخصصان قبلی روی مقاومت فشاری بتن در هوای زیر 10 درجه سلسیوس تحقیق کرده اند. یا از بتن هایی با سیمان کم استفاده کرده اند. یا اینکه از دستگاه یا روش ساده ای برای تعیین مقاومت بتن استفاده شده است. در این حالت می توانید سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
- آیا اگر مقاومت بتن در دمای بالاتر از 10 درجه ی سلسیوس اندازه گیری می شد باز هم نتایج به همین شکل بود؟
- بتن های با سیمان زیاد چه مقاومتی خواهند داشت؟ اگر بجای استفاده از دستگاه الف از دستگاه ب استفاده می شد آیا باز هم همین نتایج بدست می آید؟
این سوالات و بسیاری سوالات دیگر می تواند منجر به این شود که شما مسیر پژوهش خود را پیدا کنید. در نتیجه نیاز است تا شما مقالات و پژوهش های متخصصان قبل از خود را بررسی کنید. معمولا در بخش مروری بر پیشینه ی تحقیق باید تعداد زیادی از منابع و مراجع فارسی و انگلیسی را مطالعه کنید. این تعداد بستگی به خود شما دارد ولی معمولا باید بیش از 20 رفرنس باشد. در این بخش چون درصد زیادی از مواردی که بررسی می کنید مطالعات قبلی است باید حتما به مطالعات این متخصصان ارجاع (رفرنس) دهید. در مطلب دیگری به نحوه ی ارجاع دادن (رفرنس دادن) بطور مفصل پرداخته شده است.
3-1. روش تحقیق
در این بخش شما باید بیان کنید که از طریق چه ابزار و مکانیزمی می خواهید پایان نامه ی خود را انجام دهید و به نتیجه برسید:
اگر پایان نامه و پژوهش شما آزمایشگاهی و عملیاتی است و کار آزمایشگاهی و عملیاتی انجام می دهید باید بیان کنید که از چه ابزار، مواد و مصالح، دستگاه و تجهیزاتی برای تحلیل، آنالیز و تولید اطلاعات و دیتا استفاده می کنید.
- اگر کار شبیه سازی، مدلسازی انجام می دهید باید اشاره کنید از چه متدها، مکانیزم ها یا نرم افزارهایی استفاده می کنید.
- اگر کار تحلیلی، عددی، آماری انجام می دهید باید بیان کنید از چه روش ها، فرمول ها، نرم افزارهایی استفاده می کنید.
- اگر کار تحلیلی و توصیفی انجام می دهید هم باید روش کار و مکانیزم مورد استفاده خود را بیان کنید.
بسته به اینکه در چه رشته و گرایشی تحصیل می کنید، هر کدام از موارد فوق می تواند برای شما معنی دار باشد. همچنین از مطالعه ی مقالات متخصصان دیگر می توانید برای تعیین روش تحقیق خود بهره بگیرید.
4-1. نتایج
حالا همه چیز برای شما آماده است. وقتی مراحل قبلی را به خوبی طی کرده باشید، عملا باید وارد مهمترین بخش کار یعنی بدست آوردن نتایج پایان نامه ی خود شوید. مهمترین ابزار شما در این بخش برای بیان نتایج، استفاده از نمودارها، اشکال و جداول می باشد. البته این کاملا بستگی به رشته ی شما دارد. برای مثال اگر در رشته ی فلسفه تحصیل کرده باشید احتمالا فصل نتایج برای شما مباحث تحلیلی و استنتاجی خواهد بود.
بطور عمومی شما در این بخش با استفاده از ابزارهای مختلف همانند اشکال، نمودارها، جداول به بررسی و تحلیل موارد از جمله کاهش و افزایش، تغییر پاسخ، میزان کفایت آماری و تحلیلی، میزان مناسب بودن نتایج تحلیل های عددی و محاسباتی و … خواهید پرداخت. بخش چهارم یا نتایج یکی از مهمترین بخش های پایان نامه و مقدمه ای بر بخش پنجم یعنی بحث و پیشنهادات است.
5-1. بحث و پیشنهادات
در این بخش با تکیه کردن بر اطلاعات به دست آمده از فصل قبلی (نتایج) باید به تفسیر و تحلیل نتایج بپردازیم. این بخش شامل دو قسمت می باشد. قسمت اول ارائه ی بحث و تفسیر و تحلیل نتایج است. بخش دوم پیشنهادات شما به عنوان نویسنده ی پایان نامه برای پژوهش های آتی است.
در قسمت بحث باید به تفسیر و تحلیل نتایج بپردازید:
- باید بررسی کنید علت کاهش یا افزایش شاخص الف چه بوده است؟
- علت مجاز یا غیرمجاز شدن پارامتر و شاخص الف یا ب چه بوده است؟
- جواب و نتایج خود را باهم مقایسه کنید و تحلیل منطقی و معنادار ارائه دهید؟
- و … .
قسمت بحث در فصل 5 ام عصاره و چکیده ی تمامی دانش و تجربیات شما و تحلیل و قضاوت شما در مورد نتایج است. بله درست حدس زدید! احتمالا این بخش سخت ترین بخش یک پایان نامه است.
در قسمت دوم این بخش به ارائه ی پیشنهادات میپردازیم. اگر خاطرتان باشد در ابتدای مقاله گفتیم که در پژوهش همواره باید نقاط ضعف، نقص و قسمت های قابل ارتقا پروژه های قبلی را پوشش دهید. برای شروع به انجام پایان نامه ارشد و دکتری باید تحقیقات محققان قبلی را مطالعه کنید. به شما تبریک می گوییم! الان در مرحله ای قرار دارید که سایر متخصصان قبلی روزی در آن قرار گرفته اند و شما قبل از شروع انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری به بررسی پیشنهادات و تحقیقات آنها پرداخته بودید. در این مرحله شما باید پیشنهادات خود در مورد پژوهش های بعدی را ارائه دهید. این مشعلی که قبل از شما روشن شده بود و به شما رسیده است را باید سالم به نفر بعدی تحویل دهید. نفر بعدی بر اساس نتایج شما و پیشنهادات شما پروژه ی خود را شروع خواهد کرد.
انجام پایان نامه روانشناسی با یک میلیون و پانصد هزار تومان تضمینی
کلیک کنید
6-1. منابع و مراجع
در زمان انجام پایان نامه روانشناسی ارشد و نگارش تمامی 5 فصل اصلی در بسیاری از بخش ها شما نیاز دارید که مطالبی را از پژوهشهای دیگر محققان وام بگیرید و در پایان نامه خود استفاده کنید. برای مثال اگر نیاز دارید از فرمول یا روشی استفاده کنید که پژوهشگر دیگری آن را ابداع کرده است باید زمانی که به فرمول و روش اشاره می کنید به مقالهی محققی که فرمول را ابداع کرده است ارجاع (رفرنس) دهید. این کار اساسا به منظور رعایت کردن حقوق کپی رایت یا به نوعی حق مولف (Plagiarism) صورت میگیرد در متون انگلیسی نرم افزار های Grammarly، Turnitin و Ithenticate کپی بودن متون را آنالیز میکنند. برای متون فارسی نیز سامانهی همانندجو ایرانداک این کار را انجام میدهد. در نهایت باید در انتهای متن پایان نامه و پس از بخش بحث و پیشنهادات تمامی منابعی که در متن پایان نامه به آنها ارجاع دادهاید را در این بخش که تحت عنوان منابع و مراجع نامگذاری میشود لیست کنید. روش های مختلفی از جمه APA، Chicago، Harvard و … برای لیست کردن منابع و مراجع وجود دارد که در مقالات دیگر به شرح آنها می پردازیم. همچنین دو نرم افزار Endnote و Mendeley از معروف ترین نرم افزارهای رفرنس نویسی هستند. همیشه به یاد داشته باشید بهتر است که منابع شما از انواع مختلفی مانند مقاله فارسی، مقاله ی انگلیسی، کتاب، راهنماها، دستورالعمل ها و … تشکیل شود. مقالات مورد استفاده را ترجیحا از بهترین مجلات و ژورنال ها را استخراج کنید. از منابع به روز و جدید استفاده کنید. سعی کنید اکثر مقالات خود را از منابع نهایتا تا 3 سال گذشته تهییه کنید مگر اینکه رفرنس قدیمی مورد استفاده ی شما بسیار مهم باشد.
آشنایی با ترکیب بندی و قالب پایان نامه روانشناسی
می توانید آیین نامه نحوه ی انجام پایان نامه ارشد و دکتری روانشناسی را از وبسایت وزارت علوم دانلود کنید. پس از نگارش پایان نامه فایل نهایی پایان نامه ی شما باید اجزایی مطابق با ترتیب زیر داشته باشد:
- طرح جلد پایان نامه
- صفحه ی سفید بدون نوشتار
- صفحه ی “به نام خدا”
- صفحه ی عنوان (به زبان فارسی)
- اظهار نامه دانشجو (که در آن دانشجو اظهار می کند تمامی مطالب پایان نامه دسته اول بوده و از جایی کپی نشده است)
- حق چاپ و تکثیر و مالکیت (که به قانون کپی رایت و حق مولف معروف است)
- صفحه ی تقدیم، تشکر و یا سپاسگذاری
- چکیده و کلمات کلیدی (به فارسی باشد و عموما بین 250 تا 300 کلمه باشد)
- علائم، نشانه ها و اختصارات ( که از آن به Abbreviations و Acronyms یاد می شود)
- فهرست مطالب (حاوی تمامی قسمت های اصلی که در بخش قبلی این مقاله به آن اشاره شد. همچنین تمامی زیر قسمت ها در فهرست مطالب جای دارند)
- فهرست نمودارها، جداول، فرمول ها، عکس ها و نقشه ها
- متن اصلی پایان نامه (که حاوی تمامی 5 فصل مقدمه، پیشینه ی تحقیق، مواد و روش ها، نتایج، بحث و پیشنهادات، فهرست منابع و مراجع)
- پیوست ها ( می تواند شامل پرسشنامه، آیین نامه و دستورالعمل ها و تمامی فایل هایی باشد که در صورت نیاز در پایان نامه قرار بگیرد)
- اظهار نامه (به زبان انگلیسی)
- چکیده و کلمات کلیدی ( به زبان انگلیسی)
انجام پایان نامه روانشناسی با یک میلیون و پانصد هزار تومان تضمینی
کلیک کنید
نمونه فصل اول پایان نامه روانشناسی
1-1-مقدمه
در هر پژوهش آشنایی با کلیات تحقیق برای درک هرچه بیشتر موضوع تحقیق امری ضروری است. لذا در این فصل سعی گردیده است پس از بیان مساله، به اهمیت و ضرورت تحقیق پرداخته و در ادامه اهداف تحقیق و سوالات تحقیق بررسی گردد.
1-2-بیان مساله
پژوهشها در حوزه کمال گرایی سعی کرده اند ارتباط هر یک از انواع و ابعاد آن را با جنبه هاي مختلف روانشناختی مورد بررسی قرار دهند. به اعتقاد رایس و دیلوو (2002) کمال گرایی منفی پیشبینی کننده پیامدهاي روانشناختی مشکل زا نظیر افسردگی و اضطراب، فقدان عزت نفس و شرم درونی می باشد. و در مقابل کمالگرایی مثبت، همبستگی معنی داري با معیارهاي شخصی بالا، عملکرد مطلوب و سازگاري مثبت دارد.
دانش آموزاني كه بيش از حد كمال گرا هستند، معمولا در كودكي والدين كمالگرا و قدرت طلب داشتهاند كه معتقد بودهاند، هميشه پدر و مادر درست ميگويند، هميشه پدر و مادر حق دارند و درست عمل ميكنند. از آن جا كه اين والدين تفاوت توانايي هاي خود و كودكانشان را درک نميكنند، سعي مي كنند با تنبيه كودكان را مجبور به رسيدن به معيارهاي خودشان كنند. معيارهايي كه آن قدر غير واقع بينانهاند كه در كمتر مواقعي به آن دست پيدا ميكنند. به اين سبك تربيت سبك والديني قدرت طلبانه ميگويند و زمينههاي كمال گرايي را در كودک فراهم ميكنند. همچنين والديني كه خود كمالگرا هستند نه تنها موفقيتهاي كودكان شان را در كوچك ميپندارند، حتي موفقيتهاي خودشان را قبول ندارند. كودكان والدين كمال گرا نيز هيچ گاه احساس خوبي نسبت به خود ندارند، چون نتوانسته اند والدين شان را خشنود كنند. كمالگرايي يكي از ويژگي هاي شخصيتي است كه مي تواند هم سازنده و مفيد، هم منفي و مخرب باشد. از لحاظ تاريخي مفهموم كمال گرايي به عنوان يك مقوله روانشناختي مورد توجه بسياري از روانشناسان قرار گرفته است (علییاری، 1395).
آکوردینو و همکاران (2008) در پژوهش خود به بررسی رابطه کمال گرایی با سلامت روانی دانش آموزان پرداخته و نتایج تجزیه و تحلیل چند متغیري بیانگر رابطه معنی دار بین کمالگرایی نوروتیک و افسردگی بوده است. از آنجایی که در بیشتر موارد، کمال گرایان منفی بین خواسته هاي کمال گرایانه روان رنجورانه و عملکرد واقعی، تضادي را درك میکنند، اعتقاد بر این است که تضاد حاصل، تأثیرات نامطلوبی بر اضطراب فرد بر جاي میگذارد (عبدخدائی، مهرام و ایزانلو، 1390).
همچنین یافته هاي پژوهش هویت و فلت (2004) نشان داد که افکار خودکار درگیر کمال گرایی و جنبههاي بین فردي سازه کمالگرایی با شدت اضطراب در ارتباط می باشد. نتایج تحقیقات روي هم رفته رابطه بازخوردهاي کمالگرایانه، را با اضطراب و اختلالات اضطرابی طرح کرده اند.یافته هاي پژوهش هویت و فلت (2002) نشان داد کمال گرایی خود مدار در تعامل با استرس اجتماعی می تواند اضطراب را پیشبینی کند. یافتههاي پژوهش نشان داده اند که بین بازخوردهاي کمال گرایانۀ خویشتن مدار و اضطراب صفت در یک نمونۀ دانشجویی همبستگی مثبت معنادار وجود دارد.
فروست و دي بارتولو (2002) به ارزیابی جنبه هاي مختلف کمال گرایی و رابطه آن با اضطراب پرداخته و دریافتند که کمالگرایی جامعه مدار ، که همراه با شک درباره عملکرد و نگرانی درباره ارتکاب اشتباه است با اضطراب رابطه دارد. همچنین کمال گرایان مایلند تا وقایع روزمره زندگیشان را تهدید کنندهتر و پر استرستر از دیگران تعبیر کنند. اما هنوز معلوم نیست که کمالگرایی و اضطراب دقیقاً چگونه به هم مربوطند و شاید پدیدهاي دیگر، در این میان نقش واسطه را ایفا میکند.
از لحاظ تاریخی، کمالگرایی به طور گسترده توسط نظریه پردازان روان تحلیلگر مورد بحث قرار گرفته است. فروید میل به کمال را جنبهای از خودشیفتگی میدانست و قاطعانه آن را در حیطة اختلالات نوروتیک قرار میداد. وي، با توجه به نقش آسیبزای کمالگرایی، این سازه را تمایل پایدار فرد به وضع معیارهای کامل و دست نیافتنی دانسته و آن را نوعی خود شیفتگی میداند که در قلمرو اختلالات نوروتیک قرار میگیرد. فروید در توصیف افراد کمالگرا بیان میکند كه محرّک اصلی در زندگی این افراد، رسیدن به خوشبختی نیست، بلکه تکامل و برتری یافتن است. آنها باید در هر کاری، به حد کمال برسند و به بهترین نحو آن را انجام دهند وگرنه راضی نخواهند شد. نرسیدن به کمال، آن را دچار اضطراب، افسردگی و احساس گناه شدید میکند (بنسون، 2006).
فروید بر این باور بود که نظام روانی انسان دارای سه جزء نهاد، خود و فراخود است. فراخود تجسم ارزشهای والدین و اجتماع است. کوشش فراخود بیشتر برای رسیدن به آرمانهاست تا واقعیات. فراخود بدون توجه به امکانات، درباره درست بودن فعالیتهای فرد به قضاوت مینشیند تا ببیند آیا با ارزشهای اخلاقی جامعه مطابقت دارد یا خیر. به عبارت دیگر، فراخود سعی میکند فرد را به سمت کمال مطلق در اندیشه، کلام و عمل هدایت کند و او را به سمت کوششهایی سوق دهد که به منظور نیل به کمال صورت میگیرد. در واقع، فروید کمالگرایی را رشد بیشش از حد کارکرد فراخود میداند که برای پیشرفت، درخواستهای افراطی از فرد دارد. این فراخود تنبیهگر ممکن است با ترغیب به پیشرفت، آسیبپذیری در برابر شکست و احتمال خظر وقوع افسردگی، اضطراب گردد (قدمی، 1392). لذا با توجه به شایع بودن اضطراب و افسردگی در عصر حاضر هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین کمال گرایی و اضطراب و افسردگی در کودکان میباشد.
1-3-اهمیت و ضرورت پژوهش
به طور كلي ترس از شكست، نگراني از ارزيابي و نحوه تفكر ديگران در مورد خود، تدوين استانداردهاي سطح بالا و عدم اطمينان به كسب موفقيت آميز آنها و افكاري از اين دست كه افراد كمال گرا با آنها دست برگريبانند. همگي از موارد زمينه ساز بروز و تجلي اضطراب به شمار مي آيند. به عبارتي هر انساني از مجموعهاي از تواناييها برخوردار است و با آگاهي از ميزان اين استعدادها است كه اهداف زندگي خود را تعيين مي كند. فرض بر اين است كه افراد كمال گرا از طرحواره هاي شناختي برخوردار هستند كه بدون توجه به توانايي هاي خود، اهدافي فراتر از توان و ظرفيت خويش بر ميگزينند و چون از شكست در رسيدن به كمال مورد نظرشان هراسان هستند و به جز موفقيت كامل به چيزي راضي نميشوند. برخورداري از تفكرات كمال گرايانه از يك سو خود به تنهايي منجر به افت تحصيلي ميگردد؛ زيرا دانش آموزان كمالگرا تنها با انجام تكاليف و كسب نتايج علمي و صد در صد خوب ارضا نميشوند. آنان به اين امر اكتفا نميكنند كه عملكردشان از همسالان خود بهتر است و كار يا تكليف محوله را تا حد مطلوب و قابل قبول انجام دادهاند؛ بلكه رضايتشان تنها هنگامي به طور كامل تأمين ميگردند كه كار يا تكليف مورد نظر را به طور كامل و بدون هيچ گونه خطايي انجام دهند. اهميت موضوع پژوهش بخصوص در سالهاي اخير مشهود است، چرا كه اكثر جوامع و فرهنگها موفقيت مدار هستند و بر پيروزي ارج مينهند، بدون توجه به تواناييهاي ذهني و ويژگيهاي شخصيتي افراد، در واقع بدون در نظر گرفتن تفاوتهاي فردي. اهميت مسئله اضطراب و افسردگي و دليل عمده در ارتباط با اين مسئله تأكيد اكثر جوامع بر پيشرفت فرد در كليه زمينههاي زندگي بدون توجه به توانايي او ميباشد. افسردگي يك عامل بازدارنده براي انجام امور ميباشد و از رايجترين تشخيصهايي است كه در مورد بيماران صورت ميگيرد. نتايجي كه از اين پژوهش به دست ميآيد ميتواند در جهت شناخت اين كه كمالگرايي به عنوان عاملي در رابطه با افسردگي و اضطراب کودکان ميباشد و همچنين اين كه به و خانواده و دست اندركاران تعليم و تربيت در جهت برنامهريزي سازنده كمك نمايد. مشکلات مربوط به اضطراب و افسردگی، شایع ترین شکل مشکلات روانشناختی در کودکان و نوجوانان هستند. لذا لزوم شناسايي اين متغيرها در ارتباط با هم و پژوهش در چنين زمينههايي در جهت تشخيص به موقع در رابطه با كمالگرايي و افسردگي و اضطراب و تصحيح آن در جهت بهبود عملكرد و پيشگيري از كمالگرايی، اضطراب و افسردگي ميتواند مفيد باشد.
1-4-اهداف پژوهش
1-4-1-هدف اصلی
هدف اصلی پژوهش بررسی رابطه کمال گرایی والدین با اضطراب و افسردگی کودکان میباشد.
1-4-2-اهداف فرعی
شناسایی رابطه ابعاد کمال گرایی والدین پیش بینی کننده اضطراب کودکان
شناسایی رابطه ابعاد کمال گرایی والدین پیش بینی کننده افسردگی کودکان
1-5-فرضیات پژوهش
1-5-1-فرضیه اصلی
بین کمال گرایی والدین با اضطراب و افسردگی کودکان رابطه معناداری وجود دارد
1-5-2-فرضیه فرعی
ابعاد کمال گرایی والدین پیش بینی کننده اضطراب کودکان رابطه معناداری وجود دارد
ابعاد کمال گرایی والدین پیش بینی کننده افسردگی کودکان رابطه معناداری وجود دارد.
1-6-تعاریف واژگان
1-6-1-تعاریف مفهومی
کمال گرایی: کمال گرایی شبکه ای از شناخت واره ها است که شامل انتظارات، تعبیر و تفسیر رویدادها و ارزشیابی از خود و دیگران است.نیاز به موفقیت و داشتن معیارهای بالای فردی از ویژگی های کمال گرایی است(موذن و همکاران،1388).
کمال گرایی خودمدار: کمال گرایی خودمدار عبارت است از تمایل به وضع معیارهای غیرواقع بینانه برای خود، تمرکز بر نقص ها و شکست ها در عملکرد، همراه با خود نظارتگری های دقیق. این شکل از کمال گرایی، نزدیکترین بعد به سازه ای است که غالباً به عنوان کمال گرایی شناخته شده است. (هویت و فلت، 1991)
کمال گرایی دیگر مدار: کمال گرایی دیگر مدار، بیانگر تمایل به داشتن انتظارات افراطی و ارزشیابی انتقادی از دیگران است. اين نوع كمال گرايي با خصومت و سرزنش ديگران همراه است. اين جنبه در اصل همان كمال گرايي خود مدار است، اما رفتار كمال گرايي به سوي ديگران جهت گيري شده است. (هويت و فلت، ١٩٩1)
کمال گرایی جامعه مدار: کمال گرایی جامعه مدار به احساس ضرورت رعایت معیارها و برآورده ساختن انتظارات القا شده از سوی افراد مهم به منظور کسب تأیید، اطلاق می شود. (فلت و هویت،2002).
اضطراب: اضطراب عبارت است از ترسی مقاوم و شدید از شئ یا موقعیتی که در واقع خطرناک نیست چنین ترسی به تمایل شدید برای اجتناب از موقعیتهای اضطرابی میانجامد؛ با اینکه افراد به غیر منطقی بودن ترسها و اجتنابهایشان آگاهی دارند( اناری و همکاران، 1386 ).
افسردگی: براساس تعریف DSM برای تشخیص افسردگی کودکان باید 4 مورد از 7 موارد زیر به مدت دو هفته نشان داده شود. کاهش یا فزایش بی دلیل وزن کودک، احساس خستگی و کمبود انرژی، اختلالات خواب، فقدان انگیزه برای فعالیت، احساس ناتوانی، گناه و خود کم بینی شدید، کاهش تفکر و عدم تمرکز حواس، بروز افکار منفی (راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، 2013).
1-6-2-تعریف عملیاتی
کمال گرایی: منظور از کمالگرایی در این پژوهش نمرهای است که کودک از پرسشنامه 30 سوالی کمالگرایی تهران بشارت (1386) بدست میآورد.
کمال گرایی خودمدار: منظور از کمالگرایی خودمدار در این پژوهش نمرهای است که کودک از 15 گویه 1-3-5-7-9-11-13-14-15-21-23-25-26-28-30 پرسشنامه کمالگرایی تهران بشارت (1386) بدست میآورد.
کمال گرایی دیگر مدار: منظور از کمالگرایی دیگر دار در این پژوهش نمرهای است که کودک از 11 گویه 4-8-10-12-16-17-18-19-20-27-29 پرسشنامه کمالگرایی تهران بشارت (1386) بدست میآورد.
کمال گرایی جامعه مدار: منظور از کمالگرایی جامعهمدار در این پژوهش نمرهای است که کودک از 4 گویه 2-6-22-24 پرسشنامه کمالگرایی تهران بشارت (1386) بدست میآورد.
اضطراب: منظور از اضطراب در این پژوهش نمرهای است که کودک از پرسشنامه 39 سوالی اضطراب مارچ و همکاران (1997) بدست میآورد.
افسردگی: منظور از افسردگی در این پژوهش نمرهای است که کودک از پرسشنامه 21 سوالی افسردگی بک (1996) بدست میآورد.
انجام پایان نامه روانشناسی با یک میلیون و پانصد هزار تومان تضمینی فرم زیر را پر کنید
دانشجویان گرامی بر روی کلمات کلیدی زیر کلیک نماید و مطالب مربوط به هر کدام را مطالعه نماید.
انجام پایان نامه
انجام پایان نامه ارزان
انجام پروپوزال
هزینه انجام پایان نامه
هزینه انجام پروپوزال
انجام مقاله