توصیه هایی جهت انجام مقاله و تسریع فرایند چاپ مقاله
هر چقدر که سرعت انتشار مقالات علمی بالاتر رود، امکان به اشتراکگذاری یافتهها و اطلاعات تحقیقاتی هم بیشتر میشود، امکان اینکه شخص دیگری شروع به کار روی موضوع مشابه شما کند هم کاهش مییابد و ضمنا سریعتر میتوانید به روند تحقیقات بعدیتان ادامه بدهید. اگر در میانه انجام تحقیقات خود برای نوشتن یک مقاله علمی هستید یا در حال نگارش هستید حتما به توصیههای زیر دقت کنید تا با روشهای تسریع چاپ مقالات علمیتان آشنا شوید:
به شکل و شمایل مقاله دقت کنید
ظاهر و فُرمت مقاله از اهمیت زیادی برخوردار است. باید بدانید که قرار است محتوای مورد نظرتان را چطور در مقاله بچینید. آگاهی از انواع مقالات علمی، شیوه ارائه اطلاعات کلیدی و داشتن پیشنویسی که میتواند در چیدمان و ارائه مطالب کمکتان کند باعث صرفهجویی در زمان میشود. نرمافزارها و وبسایتهای مختلفی هم وجود دارند که به شما در تهیه تصاویر، نمودارها، جداول و… برای به کارگیری در مقاله کمک میکنند.
سریع شروع به نوشتن کنید
حتی اگر تمام فرایند تحقیقاتی و مطالعاتیتان به پایان نرسیده است، باز هم شروع به نوشتن کنید و تعلل نداشته باشید. مثلا از نوشتن بخشهایی مانند مقدمه، پیشینه تحقیق و مرور مطالعات قبلی شروع کنید. بخش مواد و روشها هم میتواند شروع مناسبی برای نگارش باشد. نوشتن این بخشها قبل از نگارش نهایی به شما کمک میکند تا سرعت بیشتری پیدا کنید و تا هنوز ذهنتان آمادهتر است و تحقیق و مطالعه درباره بخشهای مختلف را کاملا در ذهن دارید به نگارش بخشهای مهم مذکور بپردازید.
واضح و شفاف بنویسید
اگر مقالهای با طراحی درستی نگارش کنید که در بخش محتوا، لبریز از اشارات ضمنی و نامشخص است و در آن محتوا به صورت شفاف شرح داده نشده، احتمال اینکه از سوی نشریات علمی کنار گذاشته شود بسیار زیاد خواهد بود. در این صورت، ویراستاران و تیم پذیرش مقاله دچار سردرگمی میشوند و نداشتن درک درست از محتوای نگارششده یکی از دلایل رد شدن مقاله است.
برای کسانی که قرار است، مقاله خود را به زبان انگلیسی بنویسند، این مشکل بیشتر هم خواهد بود. زیرا چنانچه نتوانند منظور محتوای مورد نظرشان را به درستی در مقاله پیادهسازی کنند، پذیرش هم منتفی خواهد شد. برای اینکه دچار چنین مشکلاتی نشوید، راههای زیادی پیش رویتان قرار دارد. مثلا میتوانید از فردی خبره در اطرافیانتان برای نگارش و ترجمه انگلیسی کمک بگیرید یا اگر چنین فردی در دسترستان نیست به مراکز ارائه خدمات ترجمه علمی معتبری مانند «رایت می» مراجعه کنید. رایت می به صورت آنلاین و با سرعتی ایدهآل به شما در این مسیر کمک خواهد کرد.
از نرمافزارهای منابع و مراجع استفاده کنید
نرمافزارهای منابع و مراجع، نرمافزارهایی کاربردی هستند که به شما در جمعآوری منابع و مراجع کمک و منابع مرتبط با موضوع تحقیقاتی و مطالعاتیتان را بایگانی میکنند. بنابراین به کمک این نرمافزارها، زمان لازم برای مرور و جستجوی مقالات و منابعی که قبلا مطالعه کردهاید به طرز قابلتوجهی کاهش پیدا میکند. ضمن اینکه، وقتی روی یک مقاله کار میکنید، نرمافزارهای مدیریت مراجع میتوانند بنا به دستورالعملهای مجله مورد نظرتان برای انتشار مقاله، اقدام به تنظیم فرمت رفرنس نویسی تان کنند و فهرست منابع را هر وقت که یک سایتیشن را اضافه یا کم کردید به روزرسانی نمایند. از جمله این نرمافزارها میتوان به نرمافزار رایگان زُتِرو(Zotero) اشاره کرد. این برنامهها به تسریع آمادهسازی مقالات علمی کمک شایانی میکنند.